14 maj

05.41 Fikar med huvudvärk. Fasen…. Men de går över. Idag ska jag ut tidigt i stall och göra de som ska göras . Önskar hinna rida en men får räkna på de. Åker 9 hemma 18 så de blir inget ikväll. Har träningar.

Igår släppte vi ut fölis o mammorna. Jätteduktig. Fick gå i ”skolhagen” lära sig vad staket är. Trästaket m tråd. Halmar i ett hörn så den kan vila.

Red tre hästar. Tarco bytte som en chef!! Festus duktig och Iogurte behöver jobba med bjudning o form. Kan grejer.

Ska ju mot mina principer prova m kandar. Principen är endast att jag tycker de är tråkigt o bökigt. SKulle kunna få ett bättre stöd. Jag vill egentligen ha mer stöd på nåt vis.

I helgen är de många elever(får man kalla de så?) som är ute o tävlar. Behöver följa dessa oxå.

Har inte planerat färdigt inför Grevgårdsmeetinget ännu. Vi får se när startlistor kommer ut.

Jag har ett nytillkommet sto som ska få bli lite avelssto. Planen var definitivt att ha den i lösdriften. Hon är 15 år. Hade henne vid stallet i 2 dgr först…hoppade över tråden. Fick ställa i ”hingsthagen med tre breda band. Där funka de. ”Nöjd ” placeringen liksom. Nu när en av ledarna i lösdriften försvunnit provade jag att dels öppna till en del av betet m gräs och släppa henne. Efter 5 min sprängde hon tråden.

Inte kul på de viset att de andra kommer lösa inte bara hon. Lagade o ställde tillbaks i lilla rutan. Alltså inga sociala skills och nåt som triggar igång de andra.

Gamla fullblodsmärren på 100 år anfaller henne. ex vis. Gud va konstigt.

I morron hemmadag.