31 mars

05.37 Fikar. Snart slut på mars-dreten.

Bara 7 grader i natt goodbye att rida på utebanan igen. Man kan nog om man väntar till eftermiddagen men de gör inte jag. Då ska jag hämta Birk som ska göra nån grej till körkortsgrejen så hämta o lämna tebax på Hammarö.

Igår blev en konstig dag. Jag var så stel när jag gick till stallet,släppte ut hästarna…Mockade 4 boxar och hämtade hingsten för ridning.

Så seg jag va och onti huvet. Tog en Treo. Red…..gick hans bästa ever. Skönt . Tänk om jag knäcker koden….

Koden är den att han är lite hetsig….stort huvud…..enl uppgift stod nåt år i Portugal(sant?) Ivrig……är hingst så trots sin absoluta snällhet finns de hormoner. ENl veterinär så har han utläkta ärr i munnen så de kan va anledningen till att han stod och är som han är. Han behöver lita på handen och gilla den…samarbeta med den……bära sej. Han har vräkt sej och bara varit svår.

Han kan ridas av alla för han är snäll men de ”går ”nästan inte att galoppera. Jag har inte ridit alls mkt pga tidbrist. Trodde ju inte de skulle vara så här.

Nu är en ny plan satt i verket. Bara jag rider…samma system varje dag….enkelt bett. Jag får han helt OK i trav nu och bara de är en bedrift efter ett år Flyttar i skänkelvikningar..öppnar o slutor så egentligen lätt för skänkeln osv men inte till ro i formen.

Nåja i går va bästa galoppen-nästan på tygeln. Ibland är de oxå bra. Var fortfarande kall om fötter. Red Iogurte som var så fin…..stel var jag när jag skulle av……red Festus och kände mej inte riktigt bra….frös som bara den. AVslutade stallet. Flyttade en höna som ruvat länge..

Fick hjälp att göra iordning ett BB i hönshus. Tror de funka. Hönan riktigt arg. Gick in.

Tände i spisen ……tog feber. Snudd på 39 grader. Huvudvärk. 2 Ipren La mej med 3 filtar och 3 djur ovanpå. KOllade TV nån timme. Hade 2 lektioner 17 och 18.

Feber nere i 38 .gick upp ,passa på o dammsuga köket o tog ut mattor. Hade isönder ett sånt där glas som exploderar , stekte pannkakor coh förberedde min egen kvällssupe. Man tar rökt lax..strimlar i pannan med nån pasta ,,spenat,,broccoli..lite fond o grädde Smaskens o ganska nyttiga grejer i.

Fortfarande huvudvärk men kände mej bättre. Tog feber igen när jag la mej 36.8 Bra där.

Nu frisk…ingen feber…inte ens huvudvärk, SKa rida 3 ,apotek,,,Granngård,,,Hööks,,,, Birk fram o tebax. Ledig kväll. Hoppas Militärstyrkan visas.