10-11 jan

05.49 Fikar.

Ja igår fikade jag/vi väl i Gullspångstrakten. I lastbilen. Med Morsan och Tarco.

Gick upp 04 och kokade kaffet, stall, lastade och var på rulle kl 04.40. Att köra 240 mot Wäse på morron i lite snöskit är inte kul…speciellt inte med häst. Den tar tid. Mötte mor vid Rastan. Hon va med på resan.85 år….. vilken dam

Vi anlände i god tid. Tarco skulle på återbesök. Artros i halskotorna . Han hade ju röntgats och ultraljudats tidigare. Fynden var gamla . dvs han har haft de i minst 5 -6 år eller hela tiden.

Han undersöktes och kändes mjukare i halsen. Nu va Henrik Nyberg där och skulle ultraljuda. Han är väl bland de bättre i Sverige tror jag.

Den aktiva delen gått tillbaka och behandlingen funkat. Han ”tittade även lite längre ner mot bröstet och såg lite till….

Med endast en röntgen och ingen historia så ser de inte alls bra ut,riktigt dåligt. Han behandlade om en gång till. Jag fick nån slags ”beröm” eller bekräftelse på att jag har ”bra känsla” i ridningen. Att kunna tävla denna hästen och prestera det man gjort tyder på mkt bra ridning. Att läsa av hästen osv. Jag berättade om hur jag upplevt ridningen.

Så lydig och lätt att lära men denna styvhet som dykt upp ibland. Nu vet jag. Klappar mig själv på axeln att jag inte ridit han med graman eller andra konstiga bett. Visst kan man göra de men har känt att hans vilja att göra de jag vill har hela tiden funnits.

Nytt kapitel. Veterinärer tror på fortsatt tävlande . Henrik Nyberg kunde räkna upp en o annan GP häst med stora fynd(inte namngett)

Nu vet jag hur jag ska lägga upp de o slipper undra. SKönt.

Att tillägga tror jag man ska försöka med vanlig ridning tills man rider MsvB? för att sedan se om de kan vara nåt annat fel. Man kan rida med en massa ”fel” eftersom alla har nåt fel men man får lära sig att känna vad som är vad. Bara för att hästen är ovillig kan vara ren olydnad eller stelhet.

I går kväll provade jag o Birk o göra Churros. Gick bra. Inte de bästa att spara liksom så idag ligger de saggiga nere i köket. Säkert feta/goda iallafall.

Idag blir de ridning fm och en tur till Filipstad i em. Inget Örebro denna dag.

Blev lite kattbajsar med socker till utseendet men oj va goda