26 okt

05.53 Fikar. Som vanligt. Brukar dock vara enda koppen på dagen.

Har tagit rätt på min Slowcook. Grytbitar och kotlett. Gjorde en sås på vätskan och de blev 5 matlådor. Gör mos senare idag,

Igår var veterinären här. Kollade lite småsaker. Bl.a att jag såg en liten ”grej” när jag duschade Iogurte..lägst uppe vid skapet . Mellan insida lår och i skapet så satt där en liten gul ärta. Trodde först de var en larv som bodde där . spolade på den o han är ju så stissig så de va svårt o få bra koll. Nåja. Tydligen en kastrationskomplikation. Typ fistel.

Har inte besvär nu men rekommenderades att ta bort vid lågsäsong. Vilka grejer jag tycker jag råkar ut för. eller jag? hästen menar jag.

Red Festus. Handlade o hämtade Birk. Hann med 2 nya hagar inför vinter. Fortsätter idag.

Synd att det blir gegga av en fm m häst i för nu ser den fin ut med gräs osv.

Hade lite funderingar som jag skrev ned. Inte mest om mej egentligen utan allt de man hör som tränare…

Ja detta med att tävla och värdera sin ritt. Det är oxå en konst.

Gick de bra? Gick de dåligt? Vad gick bra? Dina förväntningar? Var de realistiska?Förberedelser ?

Hur ser du på ditt resultat?

Jag tävlade två hästar i Mantorp(supertävlingsplats alla kategorier). Nyklippta tyvärr. Förberedd? Ja Actor 16 år rids ganska sparsamt ,har ju haft lite problem med en skada som har läkt men jag är försiktig. Kan inte träna som jag vill.

Han har inte tävlat jättemycket egentligen men det har gått rätt OK för de mesta. Har startat endast 2 st Intermediare I tidigare och en Int IB.

Denna helg valde jag IB och Intermediare II. Jag tycker vi ”klarar” piff o puff hyfsat,saxar o annat. Tvårna går ,ettor ska de va lite tur om vi ska klara då jag inte vill träna för mkt på dom heller. Moment 22 alltså.

I helgen 61.8 i IB -Missade ettorna och får 5 på ökad skritt. Där är de koefficient 2. Inte på de svåra utan skritten.

Fick lite sämre i Int II men ungefär samma problem.

Hur ser jag på detta? Skäms? Nej jag har den hästen jag har. Han försöker,jag försöker. Vi kan båda bli bättre. Jag lär mej rida klassen och förstår va mycket som krävs. Jag kan inte tro att man bara ka kunna på träning. Träning är träning och tävling är tävling.

Iogurte är 8 år. Köpte han otränad förra sommaren. Han startade LB/LA för ett år sedan..lättlärd som få. Lite humör och lite blyg samtidigt.

Han gick två MsvA och en St Georg i helgen.

Hans andra St Georg Nationell klass och gör de på 64%. Nöjd? JA absolut. Ingen miss som hör ihop med svårigheter för klassen utan en blyg skritt, för rak och lite sådant. Galopprogrammet låg nog på 68%..

Hur kan jag vara nöjd? Jo jag får ta med i beräkningen att som sagt hans 15 start..går in o tittar inte på nåt..gör sina saker med lite varierande spänst. Vi tränar oss ihop.

Ja de andra som placerade sig hade från 66 % och har ridit klasserna i 5 år?.

Allt detta får läggas till, gjorde jag mitt bästa? Ja de tycker jag. Jag fick inte alla byten exakt utan ibland kommentaren 6.5 ngt tidigt. Ja nästa gör det exakt och får mer. Där är vi inte än. Styrka och hästens säkerhet i programmet kommer med tiden. En del ryttare behöver mer tid en del hästar mer tid.

Vi kan alla bli bättre att rida Absolut. Jag hör många som tränar som varit o tävlat: Jag är så dålig,,,,de blir bara fel.

Ja ibland blir de mkt fel men lär från felen. Du ÄR inte ditt resultat. Du är du ,resultatet är ögonblickets prestation.

Jag vill oxå vinna o få pris men jag vill oxå utvecklas som ryttare och utbilda mina hästar och därför vill jag gå vidare i klasserna och visst..de blir svårare. Det är mer av allt.

Jag har oxå med alla års tävlande på alla möjliga hästar förstått att allt runtomkring är av mindre betydelse. Det är mkt i ridning som har med ens pannben att göra.

Mina hästar är rätt stissiga på framridningen, ibland. Mötesrädda och lite oberäknerliga. Ja då får jag hantera de. Skulle inte fresta mej att skämmas för min halsring ex vis. Så skönt när de bär iväg. När jag rider in på banan är den borta och jag har glömt den.