13 aug

05.44 Fikar. Trött . Somna sent

Red några hästar på morron/fm. DÅ jag hade en överenskommelse med mej själv att städa badrummet så klämde jag in de innan Johan som kom 14.

Birk sladdade/harvade banor.

Jag red Iogurte. Gick asbra och hur svårt ska de va?? Länga i traven??! Måste ta skänkel. Han har ju lite ”svårt” för längningar men inte upplevt att hans trav är så dålig så de inte går utan mer inget svar. Börja med galopp öka långsidan och piruettgalopp kortsida. Blev Så bra. Faktiskt första gången jag känt det sköna suget där man kan stämma av för de finns så mkt framåt.

Kul. Hade sedan 2 egna träningar. parallellt med Johan. Värsta dressyrcentret hahah

Fodrade o mockade. När kl va 21 typ kikar jag ut från TV soffan o ser en av unghästarna på lösdriften trycka sej under tråden. Äter bättre gräs.

GGaaahhhhh Jag springer ner i morgonrocken o av nån anledning lämnar jag telefonen kvar. Går runt ladan i en förhoppning o mota tebax henne .

Blir fel och hon går in i korridoren mellan hagar. Orka. De andra står o blir intresserade. Tänker att jag tar bort den ena så de kan gå o beta . Under tiden jag försöker knyta isär tråden så kommer alla in i korridoren o springer fram o tebax. Alla är 7 st.

Katastrofen känns som ett faktum. Hinner inte tänka mer innan den andra huligan 2 åringen trycker sej emot tråden och spränger återstoden av hagen.

Jag har Samantha o Trischa med föl två hagar bort på ett bete och vill inte de ska se varandra. När de nu bär iväg i full galopp förbi utebanan o bortöver ser jag dem(i huvet ) dra med sej föl o mammor o springa mot 63 an.

Jag springer allt vad jag kan för o hämta mobilen och sedan till stallet för havre,grimma o lina. Ringer till Fernis som äger en av dem. Lars o Birk borta t.om utanför mobiltäckning. Klarar inte denna logistiken själv.

Men de stannade uppe vid parkeringen….lyckades fånga Zentaro (21 år)Då dök Fernis &Reine upp och vi trixade in dem tillslut.

Så kan de gå.

Idag lugnare dag(jag ser dem o de går kvar)

Ska rida förmiddag och en sväng till Karlstad. Vill köpa ett par nya Merrell skor till mej. Lyxig värre. Mina jag har nu är stallskor,promenadskor och ”finskor” Säkert 1 biljon timmar ”gådda”. Ungefär som min Spaldingsadel.

Köptes för 6500:- kanske 15 år sedan eller mer. Aldrig omstoppad aldrig nåt. I snitt tre hästar om dagengår den med. Helt underbar. Men tror jag ska ge den en liten uppfisching.