22+23 juli

05.45 Fikar. Jag gnäller över broms o värme…..glömt hur de ska gnällas till vintern. Tror jag läst nånstans att gnällandet är nåt evolutionärt… det får en att utveckla. Kanske de

Onsdag var de Uddevalla. Ett härligt gäng som trimmar på. Flera ska tävla i helgen ,ska bli spännande för de såg fint ut. Sedan är det pannbenet som ska fram på tävling. Va är ett pannben?

Kant man fråga sej ,tycker många blandar ihop med ”tävlingsmänniska” ”perfektionist” man hör mkt när man är ute på träningar.

10 verktyg som tränar ditt pannben och höjer din prestation


Mental uthållighet kräver träning och kontinuitet.

1. Välj ett prestationsrelaterat mål
Bestäm vad det är du vill uppnå i slutet av din träningsfas. En viss klass på godkända resultat.

2. Identifiera dina svagheter
Har du en negativ inställning? Tvivlar du på din förmåga, eller tror du inte på dina målsättningar? Upprepar du misstag om och om igen, som att starta för snabbt eller att tappa fokus under långa lopp?

3. Sätt delmål
Det här är specifika, mätbara åtgärder som du genomför varje vecka för att nå ditt övergripande prestationsrelaterade mål. Öva på de svåra delarna i programmet som är rimliga

4. Utveckla fokusverktyg
Detta handlar om ord och handlingar som eliminerar negativa tankar och oro, och istället bygger självförtroende och hjälper dig att hålla fokus. . Men det kan också handla om visualiseringar Använd dessa fokusverktyg så fort du hamnar i negativa tankegångar, känner trötthet eller ångest eller kommer på dig själv med att tappa fokus.

5. Synka systemen
Träna din mentala kapacitet när du tränar din fysik – Och när du loggar din träning, notera också vilken mental träning du samtidigt genomfört.

6. Öva, öva, öva
Upprepning och kontinuitet är nycklar när det gäller att bygga mental styrka. När du tränar så är det viktigt att hela tiden också utvärdera och justera processmålen om det behövs. Var ärlig mot dig själv när de negativa tankegångarna sätter in och fokusera om med hjälp av dina fokusverktyg.

7. Förstärk dina delmål

En gång är ingen gång. En start är inte en värdemätare. Gör flera. Se på ditt snitt och andra orsaker som va inblandade

8. Förbered dig för tävlingsdagen
Under de sista veckornas förberedelser så bestämmer du vad du ska ha på dig under tävlingen, kollar vädret. Om du gör detta så minskar du risken för jobbiga tävlingsnerver innan start.

9. Visualisera att du genomför ditt lopp enligt plan
Gör detta fem minuter varje dag under de sista veckorna före start. Se dig själv på banan, Och sist men inte minst – att du klarar av din målsättning.

Skulle du inte klara målsättningen så tycker jag det är bra att ha en plan B tillgänglig. Prata med din tränare och analysera

10. Håll dig till dina rutiner
Rutiner som dessa ger en känsla av kontroll, lugnar nerverna och stärker självförtroendet.

På torsdagen var jag o hämta fölis och Lynx. Åkte till kliniken och röntgade frambenen. Han hänger lite i knän. Han ska vila mkt och stretchas . Följde med hem. Kommer o bli bra. Puh

Red sedan en träning för Johan. Iogurte va den som hanns med . Gick super. Helpiruetter och fina serier i vartannat.

Kasta mej iväg och hade träningar i Hagfors. Hemma 21.45 Vilken dag.

Idag hemmadag med lektioner och rida. Vattna o blommer och greja.

I morron blir de Sunne Vattenpark sedan 2 övernattningar på Ulvsby Herrgård som inte ligger i ”vårt” Ulvsby utan Sunne. Jag o Birk ska fiska.