9 juli

05.32 Fikar. Tre kycklingar kläckta hittills. Lars lyste i äggen o sa att våra egna ägg inte hade kyckling så de la han på ena sidan.

Följdaktligen ska då de som kläcks vara avelsägg av raser. Spännande.

Igår blev en effektiv dag. Jag red 4 hästar..sista blev inte så länge för de börja regna…de gör mej inget men högtalaren stod ute och de sved i mej att den blev blöt. Hade musik på.. In o åt sedan följde min sommarjobbare Birk med ut och projekt trädgård satte igång. Nya blommor i lådor runt stall,manegen o lite så. Borra dräneringshål i krukor som inte hade. (Korkat o inte tänkt på tidigare) Fixade en av rabatterna vid sekretariatet. Får as-ont i ryggen avv detta. Kan rida o mocka i 100 timmar men plantering….

Birk klippte gräs,servade med krukor och började köra trimmern. När han fick ont i sin rygg tog jag en sväng med trimmern. Fasen svetten rann i ögonen. Kl 17 kom Emelie o jag kollade lite på henne när hon red. Fodrade och gick in. Fixade kycklingarnas bostad. Blanda en burk tonfisk,soltorkade tomater purjo o nån krudda i stekpannan…slog på en dec grädde o vips….gott de va.

Eftersom jag hållt igång så ”unnande ” jag mej 8 småkakor dessutom.

Idag stalltjänst,rida. Åker nog till Stockholm sen eftermiddag för dömning i morron.

Jo igår fotades Zentaro som hunnit bli 21 år. Rätt fräsch..