23 maj

07.00 Fikar. Så här blev det.

Jag har bytt bort min vita B bil mot en Alfab stuterimodell. Gammal och fylld numer av katastroftankar gällande saker som kan hända vid transporter. Ringde Alexander Markne o bad om hjälp. Som han hjälpte mej!!! Nu står den här . Levererad torsdag. Underbar och dessutom vacker.

Jag bestämde mej för att åka ned tors kväll så 21,15 parkera jag vid gäststallarna på Grevagården. Fin resa ned.

Hästar installerades och lastbilen kopplades till ström. En sladdvinda med kylbox,vattenkokare och kupevärmare. Solo-mys…. me like.

Kortfattat: Iogurte inte kännts jättebra de sista …faktiskt.

Tog ut Iogurte på en timmes promenad r hand på området och runt banor. Tarco fick 30 min.

Red sedan Iogurte 40 min då vi fick ridapå banorna. Tarco 20min

Tarco startade 14.30 MsvA1. Kändes fin på framridning, Bland de bästa han kännst..man får en bra feeling på han rätt ofta. Speciellt i galoppen. Han kan vara lite ”missförstålig” inne på banan. Kan inte sätta fingret på vad de är riktigt.Det är väl inte riktigt skänkel fram till handen kanske men tycker nog de ändå,hyfsat… MEN flera ggr på tävling så liksom bryter han av när jag ska ”förbereda ” eller spänna bågen. Ja jag vet den ska va spänd hela tiden men om nu inte de går får jag förbättra och då kan han prova o bryta av. Känns lite missförstått . Nåja …..traven va så där och ett sånt missförsånd in i vänster travsluta eller ut ur bågen mer…skulle skritta …..

Är dessutom svår att förbereda inför piruetter….. galopperar bra men kanske svår att sätta då han har rätt mkt felanvänd kraft i bak. Är dessutom ngt hög bak. Missade dem 4 på båda. Dyrt. Men fick i stort sett 7 på alla byten ,nån 8 och 7.5 på serien. Och ”skötte sig” rent tävlingsbanemässigt.

Dag 2: Mer spänst i dag. Traven mkt bättre. Fick t.om 6.5 på ökad vilket är fint. hahah Ett missförstånd in i galoppsluta höger där han trodde de va trav…ahhhhh. ”Lyckades” med vänster piruetten dvs godkänt. Vilket är den svåraste men som sagt de är vägen in som är svår. Alla byten bra och 7 på serien.

Nöjd vet nu vad vi ska träna på. Samlad galopp med nyanser

Iogurte: MsvB1 …kändes så där på framridning. Ngt påverkad av fibersanden dessutom ,kanske. Blyg som han varit på de andra tävlingarna oxå. Första utomhus. Snäll på banan.Gjorde allt men som sagt lite matt och jag red fel en gång. Men vann för de andra var en uns sämre. Hahahah

Skulle nog inte ridit MsvB5. Inte för programmet i sig men tror han va trött i huvet. Ngt bättre på framridningen men tryckte mot skänkel. Börja lite bättre. men börja gå mot hög skänkel o kände hur han sjönk liksom. Härlig känsla…not.

”funka ” ända till ett högerbyte efter förvända. Där tvärstanna han…. inte hänt förut. Skulle inte gå. Sedan kom vi igång igen(1 i betyg) missa nästa byte…..ökad galopp missa….vänd rätt upp slarvigt. Gick inte o påverka de sista. Klarade serien ex vis. Och som domaren skrev : Kan sina saker men…….

Kanske totalt urlakad mentalt av att bo borta, rutiner,för mkt ridande. Men nu vet jag de.

Åkte hem en dag tidigare. SKönt. Bra att Italien vann. Gilla Litauen oxå. Konstigt at inte Malta fick mer.

Idag hemma o fixa.