1 maj

05.36 Fikar och fortfarande minus ute…Faan vad penseerna kämpar.

Igår red jag 4 hästar och hade nån lektion em. Anki va här o red delar ur Int II.

Hinner tyvärr inte rida nån idag då jag är på vift med träningar på 3 ganska närliggande ställen.

Samantha har nu 10 dagar kvar och har mjölk men inte fyllt ut. Men man vet aldrig.

Detta med ridning. De mesta handlar om att hästen ska ”ta skänkeln” dvs gå att rida fram till ett stöd. Jämvikt och balans -allt de där givetvis…rakriktning. Ibland stöter man på hästar som har de lätt för sig..en naturlig egen balans osv. Kanske med ett svårare lynne. Man kan då hamna i ” hästen snäll eller bråkig” Man är nöjd om den inte ” gör nåt” Sedan när man faktiskt ber om nåt säger den WHAT??!!!!

Väldigt basic är ju att de ska gå att flytta hästen för skänkel. Inte bara fräsa på framåt. Vilket de lätt blir när hästen ”spökar” sig. Detta är verkligen en balansgång. Det är mkt som är svårare i skritt för du där har sämre egen bjudning.

Man löser inte alla grundproblem genom att rida iväg så att säga. Kanske för stunden men inte långsiktigt.

Nej nu ska jag göra en snabbisplanka och sedan släppa ut hästar.