25 jan

06.13 Fikar. Sovit bra. Igår va de en -inte rida -dag. Släppte ut alla ,mockade och grejade. Hade några lektioner. Birk lunchfodra.In o slängde ut mattor i köket och diska . Birk dammsög.

Hade lite”Birk o jag ”tid. Han guidar mej runt i dataspelsvärlden med alla dess försäljningsknep… Hur man pimpar upp sitt set liksom.

Nu behövs tydligen en ny jättemusmatta med ljusslinga….de blev som de blev. Inte i lager-fanns inte osv. Inget sånt inköp blev av. Till Granngård och mjölinköp till mormor. Åkte till mormor o fika -hon hade bakat så vi fick lite hembakt. Gött.

kl 17.40 tid på magnetröntgen. Birk väntar i bilen. Väntrum. Helt öde hela sjukhuset. Spooky.

Inropad. Av med yttersta klädlagret.Det var tänkt jag skulle duscha o byta om men detta försvann på vägen. Resulterade dock i att långkalsonger och t shirten var på avigan( bryr mej inte) och jag hade en BH jag inte gillar så mkt så den var på Tshirten…utandå alltså. Först tröja sedan BH. Fint tänkte jag.

Läggs ner och han kommer med nål o grejer .Fråga vad han skulle göra. Sätta kanyl och ge kontrastvätska. OK sa jag. Han stack och muttra….gjorde om och leta väl efter ”rätt”. Kändes sådär. Han sa: Brukar de va svårt? Nej säger jag. Han säger : Jag sprutar m koksalt nu och kontrastvätskan sedan . Ok sa jag . Tyckte detta kändes mer än vanligt men sa inget.

Vi börjar sa han….jag åkte in i apparat och sedan sa han : Nu sprutar jag in vätskan,hade redan lite ont i armen men sedan. Jag är inte smärtkänslig men dra åt helvete. Jag skrek att nåt va fel och de drog ut mej……Jag hör han säger till sköterska Ja den är svullen.

Hör dom säger nåt sprack och jag frågar vadå. Jo ådern sprack så vätskan kom ut direkt i muskel. Jag hann o tänka jag dör och Birk sitter på parkeringen. Undrar om jag ska säga till dom att ringa han…..

Ja hur blir de här sa jag. Jo kroppen absorberar detta så du blir bra på några dagar. Sedan började han sjabbla med andra armen ,efter många försök hitta han rätt. Tur man inte va spruträdd….

Så kan de gå.

Idag hemmadag och rida,

Notis i tidning

Fick kontrastvätska insprutad i musklerna

  • Dela

Publicerat onsdag 16 maj 2012 kl 16.36

En kvinna från Kungsbacka kommun anmäler Varbergs sjukhus till Socialstyrelsen efter att hon av misstag fick kontrastvätska insprutad i musklerna inför en magnetröntgen.

Sjuksköterskan, ska ha stuckit henne flera gånger, utan att träffa ett blodkärl, och inte hämtat mer kunnig personal när kvinnan bad om det.

Enligt anmälan träffade sprutan benet i armen och delar av instrumentet fick lämnas kvar. Kvinnan uppges idag ha svårt att använda armen.

Den anmälande kvinnan anser att sjuksköterskan är en patientrisk.