9-10 nov

05.46 Fikar. Kokt ris o kört en grovdisk. Dvs stekpannor och bunkar. Gjorde pannkakor i gårkväll.

Missade gårdagens blogg på så sätt att jag missa trycka på publicera. Kommer inte ihåg vad jag skrev.

Tävlingsanalys. Nareszc startade LA och förutom ett sur-bryt i ett hörn flöt de på bra. 65%. Neymar superduktig ,en ryggning som inte va bra men resten…fint. Fina byten o ”snäll” Kändes bättre än poäng men så kan de va. Vi bestämde att stryka B5 med tanke på gott uppförande.

Lastningen gick super och ingen ide att utmana en timmes väntan på parkering för sista starten. En bra tävlingsdag.

På hemväg hämtade jag Birk hos mormor. Där hade han fått en rejäl gädda påsitt nya drag. 6 kilo.

Bjässe.

Igår va de hemmadag. Skönt. Red Tarco,Junior,Iogurte och Actor. Blandade ritter men de är bra. På em fick jag de gjort. Renset i bland julgrejer och ”kakelugnsrummet” Iallafall en 80% rensare.

Idag ska jag lämna prov inför nästa vecka, handla och ha lektion här hemma. Rida. Hinner inte rida så mkt i morron då jag är helt solo i stall och ska till Karlskoga.

Tänk man får mkt kommentarer om att ” Lusitano är tanthästar och ”bara” sitta där” Ni är välkomna att komma o rida. En välriden häst är en välriden häst. En oriden är en oriden. Jag skulle vilja säga att det beror mer på inställning hos hästen. Det är i mitt fall de man gillar.

Sedan kan jag nog tycka de handlar om en del annat. Nej de är oftast inte 1.75 med stor trav. Men bara för man är tant betyder de inte att man är teknisk och lite modig……

Bara för du rider ett halvblod med stor gång kan du inte rida ökad trav. Man hör så ofta att de ”bara är o sätta sig upp” Njae.Vet inte de ja. Handlar om fallenhet men du behöver oxå kunna rida fram gången mer än att den finns från början……