28 okt

05.50 Fikar. Sovit bra. Har en lätt panikångest,faktiskt,över att ensam på gården. Handlar inte om arbetsbördan fysiskt direkt utan tid och överblick. I helgen har jag varit själv. Ingen fara ,jag har mockat o släppt ut på ett par timmar. Hönäten fyllda osv.

Nu kommer de,om jag behöver åka o handla eller dylikt(möte?) när ska de ske? Lunchfodring. Jag är inte petig m tider alls. Rider två ,passar att fodra lunch direkt efter. Ut m dom igen,fyllas på hö i stall,kanske lösdrift. Ge lösdrift kraftfoder. Lunch själv? OK

NU behöver jag åka till stan…byter om(gör de ibland) hår+ tänder? shopping? möte? annat….. hemma 16….. Puh hästar kvar i hagarna. Tar i hästar. Tidigat att fodra …går in plockar in ev varor……SNart kan jag gå ut o fodra…….

Tror faktumet att man är snart 60 år…hållit på länge….då blir 10 timmar aktiv stalltjänst eller jour ganska tölig. Inte jobbig men tölig. Lägg sedan till alla runtom skötsel….”Plocka” pyssla,manar,vika täcken osv……..man är gammal helt enkelt.

Går ut mockar igen, går ut m morronhö i hagarna,ger hästar kvällen. Går in.

Om jag dessutom ska ha träningar här eller på annan ort så kör de ihop sig.

Jag klagar inte jag beskriver och försöker förstå hur jag ska lösa de.Vet att jag behöver anställa nån japp…de är solklart.

Igår red jag en galoppträning med miniatyrhinder på långsidan som jag red ett relativt högt tempo mot. Så de blev en stretchkänsla i sprången.

Idag hade jag inte tänkt rida men får se hur de passar resten av dagarna. De blir lite så oxå när man är själv……när passar de o göra vadå.

I morron ska jag o Birk till frisören i Molkom samt Birk tandläkare.