21 maj

05.48 Fikar. Igår red jag Actor och Tarco …båda rätt bra. Var själv i stallet  så de fick bli de. Carro hjälpte mej in m Samanta och fölis. De andra kvar ute. Veterinär skulle ju komma och göra en sista sköljning av livmoder. Jag har ju sett flera dagar att fölis är för smal. Mjölkat på Samantha och ja de kommer LITEN STRIL,,,,, räcker inte. Pratade m veterinär bl.a och jag tog upp en burk jag sparat i frysen sedan nåt år.De va mjölk från nåt sto….tror Samantha.

Sköljningen såg fin ut och gjorde iordning till föl. Gick så där o mata men den fick i sig ..puppade lite ibland. Nästan en hel nappflaska. Man vill ju den ska fortsätta dia ifall de kommer igång efter medicinslut.

Idag ska jag sticka till Granngården direkt de öppnar o köpa mjölkersättning. Lektion och sedan göra klart i stall.Runt 12 åker jag ner till verkstaden i Molkom,parkerar lastbil där och tar bilen ner till Uddevalla.Får hämta lastbil i morron.

Tror de blir rörigare o rörigare.