18 dec

05.59 Lite försenad……usch   gillar ha tid på mej på morron. Nu är de fika,plankan och sedan ta ut hästarna.  Igår tog jag tid. Att ta ut 11 hästar i hagarna,mocka (alltid noga) ströa hos de som behöver göra 5 hönät.  2 timmar och 15 min.

Hade en lektion,red två ,halma lite hos ston ,gav dem kraftfoder,städa höboxen. Lunch kl 14.00    Lite sen va den allt.Lunchen alltså.

Jag hämtade Birk och vi införskaffade en julgran,den planerar bli klädd på lördag.Kunde klä direkt men Birk ville ha med Lars.

Ibland ,typ nu ,har jag hamnat i en mental svacka.

Den innefattar hela livssituationen. Kan bli ståendes,undra va de är för fel på mej.Hamnar SÅ ofta i situationer som liknar varandra. Är de jag som inte fattar? Fattar inte jag hur tacksam jag ska va??? Rent världsligt kan man att man ska verkligen vara tacksam men i ett mindre perspektiv .

En del människor tycker jag har en aura omkring sig att omvärlden ska vara tacksamma att dom finns,att de i närheten ska mer eller mindre buga.(inte bokstavligen men hänger i hop med resten)

Vi kan stolpa upp det för att göra det tydligt-allt dras över en kam-inget personligt-två sidor av samma mynt. Vem man väljer ? beroende på självbild? mental hälsa?

#  Jag kanske ska va tacksam för att Lars står ut med mej…..att bo här i denna häströra och ”aldrig” få vara vanlig

eller Lars ska va tacksam att han får vara här i mitt liv och ha en relativt vältränad kärring som är aktiv

# Jag ska vara tacksam att folk står uppstallade här ,i dåliga hagar,långt bort,och ett svajigt underlag i ridhuset.

eller folk ska va tacksamma för att ha möjligheten att stå här,kunnig stallägare,nära till tränare,ledigt ridhus.

# Jag ska va tacksam att nån överhuvudtaget vill rida på mina hästar som inte alltid är jätteenkla eller rena och står långt bort.

eller lyckliga är de som får komma o rida på fina hästar i fina sadlar ensam i ridhuset och alltid mockat.Bara o rida….

# Jag ska va tacksam att nån överhuvetaget vill jobba hos mej. Huset är kallt,man måste elda,man måste ibland rida stolliga hästar.

eller man ska va tacksam att få full egen service i hus med mat,tvätt och att arbetsdagarna oftast inte är längre än vad man gör dom till,man har chansen att lära sig rida och arbetet är till stor del fritt.

Man kan fundera på om tacksam och uppskatta är samma sak. Jag tycker personligen att tacksam har  en undergiven klang.

Jag tycker inte om att va tacksam har jag kommit på…..inte alls. Jag vill uppskatta saker folk gör för mig så gör jag gärna tillbaka på ett eller annat sätt.