29 nov

Nattmössa05.48 Fikar. Funderar på att börja med nattmössa…. nu skämtar jag inte. Det hade man väl förr….Jag fryser inte när jag sover men blir jädrigt kall om öron o huvve. Hatar o sova helt under täcket så de känns som man kvävs.Dryga 25 grader under täcket är alldeles lagom.

Vårt hus är de svårt att göra nåt åt. Man kan diskutera alla möjliga värmekällor men det är inte tätt så det är bara att elda för de s.k kråkorna.

Man kan när man är inne elda på så de är skönt men ingen ide alls att hålla de ”varmt” eftersom de blåser inomhus typ.

Man får stå ut denna jävla period och lösa det. Vill inte bo i ett 1700 tals hus med stora plastapparater överallt på väggarna i ett försök att hålla de varmt. Dessutom betala 7-8.000 :- i månaden i elräkning? Skulle inte tro de.Nattmössa på alltså.

Idag på nollan men blåsigt. Det är värre för huset än kyla.

Red ingen igår så idag blir de att rida 4 igen. Mot Karlstad 12.00 ca

 

 

Nattmössa eller nattluva är en särskild typ av mössa, avsedd för nattligt bruk.

Dess huvudsakliga uppgift är att hålla huvudet varmt. Den kan även förhindra fläckar på lakan och dylikt och skydda håret mot ohyra. Förr i tiden var folk vana vid att alltid ha något på huvudet, ute som inne. Till och med på de medeltida badinrättningarna kunde männen bära mössor, fastän de för övrigt var nakna. På 1600- och 1700-talen blev perukerna på modet. När peruken togs av sattes nattmössan på istället.[1]

En nattmössa kan ha band att knyta under hakan. Nattmössor för damer kan ha spetsapplikationer.